Hjälmar

En klätterhjälm är en billig livförsäkring. Du kan både få stenar i huvudet som någon ovanför dig fått loss eller så kan du exempelvis få benet bakom repet när du faller på led och rotera vilket kan sluta med att du slår huvudet i väggen.

Allt ovan skyddar en hjälm mot. Så ha en hjälm när du klättrar och säkrar. Glöm inte att ropa ”sten” när du får något loss och titta inte upp/ner när du hör någon annan ropa ”sten”. Hjälmen fungerar bäst när den sitter på toppen av ditt huvud.

Vad gäller passform så är det lite som med selar och klätterskor. Det finns olika upphängningssätt i olika hjälmar och de sitter lite olika på huvudet. Det bästa är att prova fysiskt i en butik. Det du ska tänka på är att hjälmen ska sitta tajt men samtidigt inte kännas när du klättrar.

De flesta hjälmar är enkla att justera storleken på. Tänk även på att en hjälm i minsta möjliga storlek kanske inte fungerar alls om du vill ha en mössa under. Då kanske det är bättre att ta en större storlek och justera hjälmen efter behov.

Tillverkare

Målgrupp

Färg

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen