Om High Sport

Från att ha startat som en liten specialbutik för klättring i Utby, Göteborg har High Sport utvecklats till en av Sveriges främsta distributörer av högtekniska produkter inom klättring, alpint och friluftsliv. Ola Hillberg började tidigt sälja klätterutrustning. Redan 1988 grundades Hillbergs Klätteraffär med tillhörande postorderverksamhet, vilket var dåtidens webbshop. Verksamheten utvecklades under årens lopp och namnet ändrades till High Sport.

Idag har High Sport ett stort antal världsledande märken knutna till sin distributionsverksamhet och är det enda svenska företag som sålt klätterutrustning under drygt tre decennier. I sin roll som VD ansvarar Ola för hela verksamheten och grunden till HIgh Sport lades genom stort intresse för klättring och alpinism. På Olas meritlista finns många spännande expeditioner exempelvis K2, Everest, Shishapangma, Cho Oyu, han har som ende svensk klättrat Frêneypelaren i Mont Blanc massivet. Erfarenheterna i höga berg och bland klippor har bidragit till Olas speciella känsla och förståelse för klätterrelaterade produkter. Han har även haft möjlighet att följa utvecklingen över en lång tid, en synnerligen värdefull egenskap för en distributionsverksamhet som High Sports.

I High Sports verksamhet ingår, förutom distribution med eget lager och kontor i Kungälv, även Sveriges äldsta och mest etablerade klättergym, Klätterfabriken i Gårda samt genom delägarskap även Klättervigören i Jönköping. Ett nytt och fräscht klättergym i tidens anda.

 

Ola Hillberg

 

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen