Bouldering

Bouldering är enligt många den renaste formen av klättring. Inget tjafs med säkringar, rep, rädsla för fall eller pump. Bara du och några rörelser på sten. Hårt, fysiskt och helt magiskt.

Sedan kommer verkligheten och det där med ingen utrustning blir lite av en sanning med modifikation. En modern bouldrare nyttjar klätterskor, krita, kritpåse, en mängd olika borstar, kanske en skaft för borstarna, tejp, fil till huden och naglarna, en och annan hudkräm, en eller två uppvärmningsbrädor, en knee pad, osv, osv. Är du riktigt avancerad så har du förutom allt detta även en brännare (använd aldrig en brännare på annat en granit och även det är lite omdiskuterat), en eldriven fläkt och en lampa som i krigstider skulle säkerligen rekvireras av luftförsvaret men som du använder för att lysa upp stenen under det mörka och kalla halvåret då sticket är som bäst.

Bortsett från det så är boulderingen den enklaste formen av klättring då inga förkunskaper krävs. Du kan börja bouldra som du är och det är oftast bara att dyka upp på en klättervägg och köpa en dagsbiljett utan massa frågor om gröna, gula eller röda kort.

Tillverkare

Material

Färg

Extra

 

Populära produkter i underkategorierna
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen