fabriken startsida återförsäljare webbshop produkter om ftg kontakt arkivet fabriken

öppettider | priser | kurser | uppklättring | barn & ungdomsklättring

klätterfabriken barnklättring

Barn och ungdomsklättring


BARNKLÄTTRINGEN

- en aktivitet för barn och vuxna


Antagning inför höstterminen börjar inom kort


High Sport erbjuder barnklättring i egen regi för barn från 6-12 år 

på Klätterfabriken i Gårda.

NYHET - UNGDOMSTRÄNING

Scrolla ner för mer information

 

 


Barnklättringen sker under höst- och vårtermin och är ett timmeslångt ledarlett klättertillfälle. Kursen hålls på lördag- alternativt söndagsförmiddagar med start kl. 9, 10 eller 11, tolv gånger per termin. 


Barnen klättrar i en grupp med upp till 19 andra barn och delas in efter ålder och erfarenhet. De yngsta barnen börjar först på dagen. Lån av all nödvändig utrustning ingår i kurspriset. Det enda man behöver ta med är oömma kläder som är sköna att röra sig i.


Vardagsträning - ytterligare träning för att snabba på utvecklingen


I höst är planen att kunna erbjuda ytterligare barnklättring under veckokvällar. Denna kommer att vara ett komplement till helgträningarna, dvs man behöver vara med på helgträningarna för att få delta på veckoträningarna. Om intresse för barnklättring under vardagskväll finns, gör gärna en anmälan via länken nedan så hör vi av oss så fort vi har konkret information.


AKTIVITETER HELG

Aktiviteterna varierar mellan lek, som ska utveckla barnets styrka, teknik, smidighet och känsla på väggen, och mer direkta tekniska klätteruppgifter.

En timme på barnklättringen ser ungefär ut så här:

  • Dagen börjar med ledarledd uppvärmning i grupp. Barnen delas in i 3 grupper, en per rum (Boulderrummet, samt stora och lilla reprummen). I varje rum finns en ledare.

  • Föräldrar informeras om vilka aktiviteter och uppgifter barnen ska utföra i de 3 rummen.

  • Grupperna roterar 2 gånger så att grupper varit i alla rum.

  • Timmen avslutas med gemensam stretching med ledare.

De instruktörer som håller i verksamheten ser till att klättringen sker på ett lekfullt och kravlöst sätt utifrån barnens egna förutsättningar. Med tips, övningar och lekar försöker de uppmuntra och locka fram barnens egna inneboende klätterförmåga och klätterglädje. Barnen får lära sig grundläggande klätterteknik och det läggs medvetet ganska lite fokus på regelrätt träning och prestation, men ledarna ger gärna tips till de barn som vill gå vidare och lära sig mer specifika tekniker.


MEDVERKAN OCH FÖRKUNSKAP FÖR VUXNA

Varje barn ska ha med en egen certifierad säkrare. Om den som ska följa med barnet inte är certifierad, måste denne gå en topprepskurs innan terminsstart för att få säkra. Vi organiserar sådana några veckor innan terminen börjar. Kursen besår av två tillfällen på vardera två timmar, som vanligen hålls på vardagskvällar. När man har genomfört och klarat kursen får man ett så kallat ”grönt kort” vilket ger möjlighet att agera säkringsperson i alla av Svenska klätterförbundet certifierade klättergym i hela Sverige. På Klätterfabriken erbjuder vi denna kurs till ett kraftigt reducerat pris för dem som har barn på barnklättringen (500kr mot 750 i vanliga fall). Denna rabatt gäller först när ni vet att barnet/barnen har fått plats.


PRIS, PLATS OCH ANMÄLAN

- Totalt 12 tillfällen på en termin, uppehåll för helgdagar eller skollov.

- Kursen kostar 1250 kr. Lån av selar och skor ingår i avgiften. 

- Anmälan sker via länk längre ned på sidan. 


Läs igenom nedanstående information innan anmälan!!

Vid en anmälan hamnar ni i vår kö för att få plats i en grupp i barnklättringen. De som varit med på barnklättring föregående termin har förtur. Intagning av nya klättrare görs enbart inför kursstart. Är efterfrågan på platser stort nog kommer ytterligare grupper att startas, så att fler kan klättra med oss.


Vi har både nybörjar- och fortsättningsgrupper för barnen. Gruppindelningen görs främst med avseende på vad det finns för lediga platser, men vi försöker även ta hänsyn till angivet önskemål, ålder och tidigare erfarenhet .


Om ni har fått plats i en grupp meddelas detta via telefon när gruppindelningen är klar. Denna sker ett par veckor innan varje termin (januari resp september/augusti).


Anmälan sker genom att fylla i följande formulär: ANMÄLAN


OBS!!! Endast anmälan av barn som ej gått senaste termin - notera att anmälan av barn som deltagit under förra terminen görs genom den anmälningsblankett som delas ut innan näst sista tillfället och som skall återlämnas vid sista tillfället eller så snart som möjligt.


UNGDOMSTRÄNING


För ungdomar från och med 7:e klass upp genom gymnasiet som vill gå klätterkurs planerar vi att från i höst erbjuda träningar under veckodagar. Än är tid och dagar för detta inte bestämt utan beror på intresse.


Formatet är initialt planerat att vara en träning på två timmar en eftermiddag i veckan 12 gånger per termin. Träningarna ska hållas av duktiga ledare och följa program skapade för att utveckla både teknik, styrka och rörlighet på ett metodiskt sätt. Det övergripande målet med träningen är att göra självständiga klättrare av ungdomarna genom att förse dem med vad de behöver för att kunna fortsätta utvecklas på egen hand genom till exempel en bas av övningar samt kunskap för säkring och rephantering.


Intresseanmälan kan göras via denna LÄNK, uppdateringar skickas ut så fort de arbetats fram.


Frågor 

Vid frågor, läs info ovan först, och om undringar kvarstår skicka i första hand ett mail till barnklattring@highsport.se, eller ring till barnklättringens telefonsvarare på tel nr 0722-10 58 00. 

Välkomna!